Fototävling

Njut av vinnarbilder: National Geographics Travel Photographer of the Year

Fototävlingar och dess bilder kan ibland bli tröttande, men bilderna i tävlingen "Travel Photographer of the Year" bör inspirera de flesta fotografer.

Publicerad

På webbsidan 2017 National Geographics Travel Photographer of the Year kan du titta på ett stort antal bilder. De flesta bilderna har en kort beskrivning och de i liggande format (nästan alla) går att ladda ner med bredden 1600 pixlar.

Ett förstapris har utsetts (Grand Price Winner). Bilden föreställer ett åsknedslag i en vulkan, under ett pågående utbrott.Fotografen heter Sergio Tapiro och han ser bilden som naturens gåva till honom. När han såg på kameraskärmen vad han lyckats fånga kunde han inte tro sina ögon. Här kan du läsa mer.

Tävlingsbilderna är i de tre kategorierna natur, städer och människor. Det ger en fin variation på bilderna.

Bildens sida på travel.nationalgeographic.com

Bildens sida på travel.nationalgeographic.com

Kommentera gärna vad du inspireras av. Idag med en oändlig mängd bilder på webben kan det kanske vara svårtatt hitta sina favoriter. Enklast är förstås att titta på bilder tagna av fotografer man redan vet att mangillar. Fördelen med bilder från en tävling är att man i bästa fall kan bli överraskad.

Men fototävlingar finns det (såklart) också hur många som helst av. Följaktkligen har hela webbplatser satts uppsom försöker hålla koll på alla som finns. En sådan sida heter Photo Contest Guru och där kan manse när fototävlingarna stänger sin anmälan. Som alltid gäller det att ha koll på villkoren som gäller för debilder man skickar iväg. Många tävlingar har även anmälningsavgift.

På måndag i nästa vecka (7/8) är till exempel sista dag för att skicka in bilder till The Motif Collective somhar en månatlig tävling, denna gång med temat solnedgång. Här hittar du bilder från tidigare omgångar.

Glöm för all del inte heller vår egna fototävling Grand Prix som pågår i Kamera Bild. Nästa deadline är tisdag femtonde augusti med temat fartfylld.