https://www.kamerabild.se/fototavling/nu-ar-det-dags-for-stockholm-fotomaraton
549055
Fototävling
falskt
Fototävling

Nu är det dags för Stockholm Fotomaraton

Totalbetyg

Nu på lördag kommer över 400 fotografer att ställa upp på startlinjen till årets upplaga av Stockholm Fotomaraton, den nionde omgången sedan nystarten.

Den 20 augusti är det dags för den nionde upplagan (sedan nystarten) av Stockholms Fotomaraton. Tävlingen som pågår i 24 timmar går ut på att deltagarna får teman som de ska utgå ifrån och var fjärde timme får de fyra nya teman. Varje tema ska resultera i en bild. Efter två år av en pandemianpassad, kortare, tävling kommer arrangörerna i år att köra tävlingen som vanligt. 

 

Start och mål är i Frihamnen i Stockholm och tävlingsområdet är innanför tullarna i Stockholm, det vill säga innerstadsområden. Det finns klasser för de som vill fotografera med analog kamera, digitalkamera eller sin mobiltelefon. 

 

Foto: Mikael Vemmenby

 

– Vi har helt enkelt utgått från den analoga kamerans möjligheter och begränsningar, och att vi är en gatufotograferingstävling. Det som vinner är bilden, inte dina redigeringsskills eller vilken sorts kamera man har, berättar Gabriel Modéus, en av de tre arrangörerna.

Vill man inte vara ute i 24 timmar finns det också en klass där tävlingen pågår i åtta timmar. Vid målgång lämnar du in ett minneskort med det antal bilder som du har fått teman eller en filmrulle med samma antal exponeringar.