https://www.kamerabild.se/fototavling/robyn-anborg-vinner-var-julfototavling-med-sin-stugbild
547864
Fototävling
falskt
Fototävling

Robyn Anborg vinner vår julfototävling med sin stugbild

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/julledighet-tavling.jpg?itok=hTj1cuEU', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/julledighet-tavling.jpg?itok=hTj1cuEU', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/julledighet-tavling.jpg', w: 1380, h: 885, title: ' ' },]

Totalbetyg

Under vintern arrangerade Kamera & Bild tillsammans med Sandisk en fototävling där man skulle fånga jul, nyår och ledighet på bild. Robyn Anborg vinner tävlingen med sin bild från Vemdalen.

Vinsten: Sandisk Extreme Portable SSD 1 TB.

I december drog Kamera & Bild igång en fototävling tillsammans med Sandsik, med möjlighet att tävla om en Sandisk Extreme Portable SSD 1 TB (värde ca 2000 kronor). Temat att tolka var jul, nyår och ledighet. 

Juryn har sagt sitt, och vi säger stort grattis till Robyn Anborg som vinner tävlingen med sin bild från Vemdalsskalet. Fler bilder från Robyn hittar du på hennes Instagramsida @hulda_photo.

 

Foto: Robyn Anborg/Hulda Photo

Robyn Anborg.

Grattis till vinsten Robyn! Kan du berätta lite mer om bilden?

– Bilden är tagen i Vemdalsskalet, där jag alltid firar nyår med min sambo och hans familj. Just detta år var extra betydelsefullt, då jag precis innan jul kommit hem efter att ha varit inlagd totalt sex veckor på Karolinska och Stockholms sjukhem efter att ha varit svårt sjuk hela hösten. Jag tog bilden från köksfönstret i stugan, precis när mörkret lagt sig och dalen endast lystes upp av lätt belysning. Det var 1 januari i år och klockan var 16:30.

 

Hur kom det sig att du tog just denna bild?

– Jag hade tittat ut den perfekta vyn flera dagar tidigare och väntade på att ljuset och sikten skulle skapa den rätta mystiken. Jag ville ha med en stuga på nära håll, för att förstärka effekten av stugorna på andra sidan dalen. Jag såg sedan till att hitta snöklädda träd i de nedre hörnen, för att öka vinterkänslan, rama in bilden och förstärka bildens innehåll.

 

Vad är du mest nöjd med i bilden?

– Att jag lyckades fånga den mystiska och juliga stämningen med både mörker, ljus och dimma.

 

Robyns katt Bagheera.
Foto: Robyn Anborg

Varför valde du ut just denna bild att tävla med i vår tävling?

– Temat var julledighet och jag kände att denna bild summerade det bästa från min. Vyn är från fönstret i stugan som jag suttit vid så många gånger. Detta år var speciellt och det var som att jag såg allt med nya ögon och med ett nytt perspektiv. Trots att jag enbart var i stugan hela veckan på grund av min hälsa hittade jag ständigt nya vyer, former och detaljer att fånga med linsen. Denna bild var min favorit av dem alla.

 

Vad är dina favoritmotiv?

– Naturen - Allt som har med naturen att göra. Favoritmotivet måste nog ändå vara vår katt Bagheera. Han har till och med fått en egen Instagramsida - @bagheera_theadventurecat.

 

Fler artiklar om fototävlingar hittar du på den här länken.

gr:rror validating access token: Sessi