Fototävling

SM-finalen i fotografi sänds live nu – öppen för alla

Martina Wärenfeldt utsågs till svensk mästare i fotografi 2019. Med den här bilden vann hon guld i kategorin klassiskt porträtt: ”The Muse”. Modell: Elin.

Årets upplaga av SM i fotografi sker digitalt på grund av pandemin. Det innebär att alla kan ta del av bedömningen av bilderna, och vara med på prisutdelningen.

SM i fotografi 2020 sker helt digitalt på grund av smittorisken. I en studio i Göteborg görs bedömningen av årets tävlingsbidrag, något som sänds live och är öppet för alla att titta på. Även den digitala prisutdelningen kommer alla att kunna ta del av.

”Vi lovar att göra vårt yttersta för att eventet ska kännas lika spännande, utbildande och festligt som vilket annat år som helst”, skriver arrangören om årets tävling.

Juryns bedömning sker i dag fredag med start klockan 10.00, sändningen beräknas pågå fram till klockan 18.00. Prisceremonierna äger rum på lördag kväll den 7 november, då först resultaten i SM i Naturfotografi presenteras klockan 17.00 och sedan klockan 19.00 resultaten i SM i Fotografi.

På SM i fotografis hemsida hittar du länkar till sändningarna.