https://www.kamerabild.se/fototavling/sm-i-fotografi-2021-nu-kan-du-skicka-in-dina-bilder
548202
Fototävling
falskt
Fototävling

SM i fotografi 2021: Nu kan du skicka in dina bilder

John Hellström vann Årets bild 2020 i SM-tävlingen, med sin ”Pool of love”. Bilden vann även förstapris i bröllopskategorin.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/brollopjohn-hellstrompool_of_love.jpg?itok=EroiuoAf', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/brollopjohn-hellstrompool_of_love.jpg?itok=EroiuoAf', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/brollopjohn-hellstrompool_of_love.jpg', w: 2000, h: 1242, title: 'John Hellström vann Årets bild 2020 i SM-tävlingen, med sin ”Pool of love”. Bilden vann även förstapris i bröllopskategorin. ' },]

Totalbetyg

SM i fotografi är tävlingen där både proffs och amatörer kan delta. Fram till den 31 juli är det möjligt att skicka in bilder i 13 olika kategorier. Även SM i naturfotografi tar emot tävlingsbidrag.

SM i fotografi 2021 har öppnat. Fram till den 31 juli har du möjlighet att skicka in bilder i kategorier som klassiskt porträtt, dokumentär och bröllop. Alla Sveriges fotografer får delta, proffs såväl som amatörer. 

Tävlingen genomförs i två steg där du först tävlar med digitala bilder. De poängsätts och bäst placerade i varje kategori går vidare till en printfinal där bilderna bedöms utskrivna. Finalen livesänds 7–8 oktober, med en efterföljande prisceremoni den 9 oktober.

SM i naturfotografi

Även systertävlingen SM i naturfotografi är öppen för anmälningar. Fram till den 31 juli kan du tävla i sju olika kategorier, som fåglar, landskap och macro. Även den här tävlingen är öppen för både proffs och amatörer, men genomförs enbart med digitala bilder. Den 9 oktober presenteras vilka bilder som hamnar på prispallen.

VM i fotografi

Från respektive tävling sker även en uttagning till Svenska landslaget i fotografi där de tävlande får delta i World Photographic Cup 2022, en tävling som brukar kallas VM i fotografi. 

 

Läs mer om tävlingarna på smfotografi.se.

 

 

 

gr:rror validating access token: Sessi