https://www.kamerabild.se/fototavling/sm-i-fotografi-har-ar-alla-mastarbilderna-2021
548437
Fototävling
falskt
Fototävling

SM i fotografi: Här är alla mästarbilderna 2021

● BILDSPEL Fotografen Elin Stahre vann Årets bild i SM i fotografi med bebisporträttet ”Du och jag brorsan”. Bilden vann även förstapris i kategorin ”Baby”.

Totalbetyg

SM i fotografi har utsett sina vinnare i årets upplaga av tävlingen. Fotografen Elin Stahre vann Årets bild med bebisporträttet ”Du och jag brorsan”. Även SM i naturfotografi har ägt rum, där Arne Bivrin fick stå överst på prispallen.

SM i fotografi är en tävling som arrangeras av Svenska Porträttfotografers förbund. Många av de tävlande är yrkesverksamma fotografer men även amatörer får delta i SM med bilder i kategorier som porträtt, baby och fine art. Totalt finns det 13 olika kategorier, där respektive vinnare kan titulera sig svensk mästare. 

Jönköpingsfotografen Elin Stahre fick ta emot det finaste SM-priset: Årets bild 2021. ”Du och jag brorsan” är titeln på bilden som tog henne till toppen, där två nyfödda bröder håller om varandra. 

– Jag har fått över 400 meddelanden de senaste dagarna och jag har försökt att svara av alla nu så att man tackar för de här gratulationerna – det är ju jättekul, sa Elin Stahre till P4 Jönköping efter SM-segern.

Att porträttera bebisar och barn är något hon gör till vardags som fotograf i Jönköping. Även bröllop, gravidporträtt och företagsbilder finns med i utbudet.

– Tävlar jag och får bra poäng på mina bilder så har jag ju lyckats hålla mig kvar i toppskiktet, säger hon om sitt tävlande till P4 Jönköping.

 

Foto: Arne Bivrin
Arne Bivrin utsågs till svensk mästare i naturfotografi 2021. Hans bild ”Kontakt” vann även förstapris i kategorin ”Fåglar”.

 

Totalt över 1300 bilder

Sedan ifjol arrangeras även SM i naturfotografi under samma tävling, där sju olika naturkategorier prisades i år. Arne Bivrin utsågs till svensk mästare i naturfotografi, med sin fågelbild som har titeln ”Kontakt”. 

I år tävlade totalt 80 fotografer i SM i naturfotografi och 187 fotografer i SM i fotografi med totalt över 1300 bilder.

De fotografer som är bäst i SM, har möjlighet att bli uttagna till det svenska landslaget i den internationella tävlingen World Photographic Cup. 

 

Vinnarna i SM i fotografi 2021:

Året bild 2021: Elin Stahre, ”Du och jag brorsan”

Klassiskt porträtt: Martina Wärenfeldt 

Kreativt porträtt: Therese Asplund

Baby: Elin Stahre

Klassiskt barnporträtt: Elin Stahre

Kreativt barnporträtt: Martina Wärenfeldt

Böllop – porträtt: Annette Björkman

Bröllop – dokumentär: Anna Lauridsen

Digital illustration: Hanna Neret

Dokumentär: Mikaela Friberg

Familj / grupp: Martina Wärenfeldt

Fine art: Mikaela Friberg

Gravid: Martina Wärenfeldt

Kommersiell / mode: Niklas Englund

 

Vinnarna i SM i naturfotografi 2021:

Svensk mästare i naturfotografi 2021: Arne Bivrin, ”Kontakt”

Fåglar: Arne Bivrin

Däggdjur: Magnus Lundborg

Övriga djur: Benny Larsson

Växter: Mikaela Friberg

Landskap: Arne Bivrin

Kreativ naturbild: Hans Olsson

Macro: Benny Larsson

 

Du ser alla vinnarbilderna i bildspelet här ovan! För att se alla finalbilder, besök smifotografi.se.