Fototävling

Stockholm Fotomaraton firar fem år – med ny kortare klass

Under 24 timmar den 18–19 augusti går den femte upplagan av Stockholm Fotomaraton av stapeln. Nytt för i år är en kortare klass på 12 timmar.

Stockholm Fotomaraton fanns tidigare på 80-talet för att sedan återuppstå 2014, i en mer modern tappning. Sedan dess har tävlingen blivit riktigt populär och flera fotomaraton har startat upp runtom i Sverige.

24 teman under 24 timmar

Stockholm fotomaraton är en tävling som pågår under ett dygn där olika teman delas ut under olika tider på dygnet. Tävlingen startar klockan 12 den 18 augusti för att sedan avslutas ett dygn senare. Var fjärde timme delas fyra nya tema ut på olika platser i Stockholm. Efter ett dygn ska 24 bilder lämnas in till juryn, en bild per tema.

Nytt för i år är en kortare klass på 12 timmar. För de som tycker att 24 timmar är lite för långt. Den tävlingen fungerar likadant som den längre varianten men den slutar istället vid midnatt. Man behöver inte bestämma innan vilken klass man vill delta i, utan det kan man bestämma under tävlingens gång.

– Det känns helt galet att det redan är 5 år sedan jag drog igång fotomaran på nytt. Femårsjubileet firar vi dessutom lite extra genom att bland annat samarbeta med Nytorgsfesten, StockholmsKulturfestival och Stockholms Bokbord. Dessutom kommer vi att dokumentera dygnet med måletatt skapa en kortdokumentär, sägerEmil Gyllenberg, som startade Stockholm fotomaraton på nytt 2014.