Fototävling

Svensk nominerad i Sony World Photography Awards

[{"msrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/swpa2019.jpg?itok=Sj2GjA0Y","src":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/swpa2019.jpg?itok=Sj2GjA0Y","osrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/field\/image\/swpa2019.jpg","besk":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/horizontal-teaser-image\/public\/field\/image\/swpa2019.jpg?itok=4KYh_2P6","w":"2000","h":1366,"title":"Jonas Dahlstr\u00f6ms bild "Norrk\u00f6ping", nominerad i kategorin "gatufoto" i SWPA 2019.Foto: Jonas Dahlstr\u00f6m<\ span="">"}]
Jonas Dahlströms bild "Norrköping", nominerad i kategorin "gatufoto" i SWPA 2019.

Fotografen Jonas Dahlström är nominerad i SWPA 2019 i kategorin "gatufoto" med sin bild tagen i Norrköping.

Fototävlingen Sony World Photography har till sin tolfte upplaga fått in totalt 326 997 tävlingsbilder. Bland kategorierna finns bland annat "gatufoto" med, där totalt13 personer blivit nominerade.

Jonas Dahlström är ev av de nominerade, som är med och tävlar med sin bild "Norrköping" som han tagit i Norrköping i november förra året. Så här säger han om sin fotografering i samband med utnämningen:

– Jag har fotograferat så länge jag kan minnas och jag har alltid haft ett särskilt intresse för olika aspekter av stadslivet. Jag har märkt att helt vanliga platser kan bli förvånansvärt intressanta att utforska – inte bara från ett fotografiskt perspektiv, berättar Jonas.

Just nu arbetar Jonas inom stålindustrin, baserad i Malmö. Han är självlärd fotograf och håller även på att skapa sin första fotobok kring individens roll i det modernistiska urbana landskapet.

Vinnarna avslöjas den 17 april.

De nominerade bilderna och vinnarna i alla kategorier kommer precis som förra årets upplaga av SWPA ATT ställas ut på Sony World Photography Awards Exhibition 2019 i Somerset House i London mellan 18 april och 6 maj.