https://www.kamerabild.se/grand-prix/etappvinnare/grand-prix-vinnare-etapp-12014-r-sta-p-din-favorit
543297
Etappvinnare
Etappvinnare

Vinnare etapp 1/2014

● BILDSPEL Rösta på din favoritbild i Grand Prix 2014!

Totalbetyg

Rösta på din favoritbild bland etappens vinnare och vinn presentkort från Crimson! I varje etapp av Grand Prix är du som läsare med och röstar fram läsarnas favoritbild som belönas med ytterligare 30 poäng i Grand Prix.

 

Bilderna ser du i bildspelet ovan.

Rösta på din favorit längre ned på sidan! (Röstningen avslutad!)

 

Johan Wessel

Domare: Anna-Lena Ahlström

Som årets första domare i Grand Prix hade fotografen Anna-Lena Ahlström många bilder att titta på. Och det var många med hög kvalité.

– Det är kul att se att folk är så duktiga, säger Anna-Lena som tittade igenom alla bilder två gånger för att hitta sina favoriter.

– Men jag har säkert missat årets bästa bild, säger Anna-Lena ursäktande.

Men även om det var många bilder så lyckades hon ganska snabbt plocka ut 46 bilder som hon tyckte stod ut mer än de andra.

– När jag gjorde urvalet gjorde jag det helt känslomässigt. Och efter att jag hade valt ut de första bilderna kunde jag konstatera att det var ett väldigt blandat urval. Det var stilleben, bilder med människor, svartvitt och färg och de bilder som var väldigt photoshoppade och de som inte alls var det.

Många bilder från resor

En trend som Anna-Lena kunde se var att många bilder är fotograferade under resor utanför Sverige, och några av dessa bilder tog sig in på prispallen. Men hon såg inte så många spännande porträtt, fast det kanske mest beror på att hon är extra kritisk mot den typen av bilder – eftersom hon själv arbetar med det till vardags.

Naturbilder var det däremot gott om, och flera av dem var väldigt vackra tycker hon.

– Men det räcker ofta inte, det behövs att man för in ett element som gör bilden lite mer intressant och ger den en ytterligare dimension. Och det fanns många som hade lyckats med det. Ofta handlar det om att man vill ha något som är ofullständigt – det väcker ens intresse, säger Anna-Lena.

 

Rösta på din favoritbild och vinn

Av de tio bilder som domaren har valt ut kan du nu vara med och välja din favoritbild. Varje månad vinner tre personer som varit med och röstat fram läsarbilden varsitt presentkort från Crimson!

Från och med i år utser domaren inte plats 11-20.

 

Vill du tävla in Grand Prix 2014?