Etappvinnare

Vinnare etapp 7/2014

Rösta på din favoritbild i Grand Prix 2014!
Bild 1. Katja Tanhua, Åtvindabo Foto: Katja Tanhua
Bild 2. Lars-Erik Boberg, Masarna Foto: Lars-Erik Boberg
BIld 3. Björn Magnusson Foto: Björn Magnusson
Bild 4. Alison de Mars, Jaktlins Foto: Alison de Mars
Bild 5. Lisalove Bäckman Foto: Lisalove Bäckman
Bild 6. Johan Larsson Foto: Johan Larsson
Bild 7. Ola Berglund Foto: Ola Berglund
Bild 8. Bengt Jacobsson, Fotofånarna Foto: Bengt Jacobsson
Bild 9. Maria Olsen, Tilt Foto: Maria Olsen
Bild 10. Roland Brinkberg Foto: Roland Brinkberg
Förra omgångens läsarvinnare blev: Alison de Mars Foto: Alison de Mars

Rösta på din favoritbild bland etappens vinnare och vinn presentkort från Crimson! I varje etapp av Grand Prix är du som läsare med och röstar fram läsarnas favoritbild som belönas med ytterligare 30 poäng i Grand Prix.

Bilderna ser du i bildspelet ovan.

Röstar gör du längre ned på sidan.

De tre vinnarröstarna i föregående etapp presenteras nedan.

– Det gick ganska fort till en början, berättar Peter om sitt urval.Jag gick igenom bilderna i fem omgångar. I de första omgångarna var det ganska enkelt. Men när jag kommit ner till 15–20 bilder började det blir knepigare, fortsätter han.

Men vinnarbilden åkte faktiskt ut i en urgallring för att sedan komma tillbaka.

– När jag såg att det var en bild tagen med en mobilkamera blev jag imponerad av att någon lyckats ta en så fin bild med sin mobil. Det är inget som är tillkonstlat eller tillkrånglat. Det är bara en fin bild i ett fint ljus, som på något sätt talar till mitt undermedvetna. Det är nästan så att man önskar att den var tagen med en mellanformatskamera så att man kunde dra upp den stort och ha den på väggen, säger han med ett skratt.

I tredje omgången åkte många naturbilder ut. Trots att flera av dem var sådana att peter önskat att han tagit dem själv.

– Bilder som bara är avbildningar har svårt att vinna en sån här tävling. Det krävs något mer, att något i bilden talar till ens undermedvetna. De tio bilder som fick placeringar gör det. På något sätt har de något extra som gör att de tilltalar mig lite extra, berättar Peter.

Han säger också att han nästan blev illa till mods när han såg att det i stort sett bara var svartvita bilder i hans urval. Då gick han igenom färgbilderna en gång till men kom fram till att han var nöjd med sitt urval.

– Vissa av bilderna hade säkert fungerat även som färgbilder, men nu var det mest svartvita som lockade mig.

Peter tog även hjälp av sin sambo som fick ifrågasätta hans val för att han skulle försvara de bilder han valt ut och på så sätt behöva tänka till en extra gång för att formulera vad det var han kände inför bilderna.

Enligt Peter är det väldigt lärorikt att bedöma andras bilder eftesom man då måste reflektera över sitt eget bildtänkande och man får en tydligare bild av vem man själv är som fotograf.

Rösta på din favoritbild och vinn

Av de tio bilder som domaren har valt ut kan du nu vara med och välja din favoritbild. Varje månad vinner tre personer som varit med och röstat fram läsarbildenvarsitt presentkort från Crimson värt 750 kronor!

Vinnare av varsitt presentkort (värt 750 kr) i Etapp 6:

  • Johan Dalström
  • Björn Ericson
  • Lina Svensson

Grattis! Vinnarna kontaktas via e-post.

Vill du tävla i Grand Prix 2014?