Etappvinnare

Vinnare Grand Prix etapp 3

Bild 1. Guld. Bror Johansson, Masarna.
Bild 2. Silver. Alison De Mars, Jaktlins
Bild 3. Silver. Elinleticia Högabo, Högabo-Eden.
Bild 4. Brons. Kenneth Andersson.
Bild 5. Brons. Martin Johansson, Jaktlins.
Bild 6. Brons, Peter Transjoe, Tre Gringos
Bild 7. Hedersomnämnande. Anders Boman.
Bild 8. Hedersomnämnande. Anders Wiklund.
Bild 9. Hedersomnämnande. Björn Björnson, T-REx.
Bild 10. Hedersomnämnande. Cletus Nelson Nwadike.
Bild 11. Hedersomnämnande. . Conny Wallgren, T-REx.
Bild 12. Hedersomnämnande. Daniel Johansson, Jaktlins.
Bild 13. Hedersomnämnande. Lars Fjellman.
Bild 14. Hedersomnämnande. LisaLove Bäckman.
Bild 15. Hedersomnämnande. Rolf Vadelius, Oldboys.
Bild 16. Hedersomnämnande. Victoria Olofsson.

Månadens domare har sagt sitt och här kommer de 16 vinnarna i etapp 3, 2016.

Läs allt om vår tävling Grand Prix 2015.

Tävla du med! Ladda upp dina bilder här.

Månadens domare: Mats Andersson

Mats Andersson, som nyligen vann fototävlingen NNPC, är domare för den här etappen av vår läsartävling Grand Prix. Mats är inte ovan att bedöma och sortera ut bilder, så att gå igenom de bilder som skickats in tog inte allt för lång tid.

– Det tog ett par timmar, men det var inte så jättesvårt att få fram vinnarbilderna, säger Mats.

I första omgången plockade han ut ett sextiotal bilder och sedan fick han plocka bort några dubletter, där flera av de bilder han valt ut hade samma fotograf.

– En av bilderna som fick komma med som hedersomnämnande passade kanske egentligen inte in på temat abstrakt, men jag tyckte att den var så bra att jag inte kunde lämna den utanför. Men någon högre placering kunde jag inte ge den.

Jag frågar vilken bild han syftar på och Mats berättar att det är LisaLove Bäckmans.

Överlag tyckte han att bilderna höll en bra klass men det var många som hade bearbetat bilderna lite för mycket i Photoshop för att de skulle fungera tyckte Mats.

– Jag stör mig på när man bearbetar bilderna så hårt i Photoshop, det gäller att man är väldigt duktig och vet vad man gör för att det ska fungera, förklarar han.

Vinnarbilden dök upp på hans radar snabbt. Direkt när han såg den visste han att den skulle vara med i toppen. Det roliga för Mats var att det var en typ av bild som han själv aldrig skulle ta.

– Den är så jäkla rolig. Jag hade förväntat mig att mitt urval skulle se ut ungefär som det gör, men inte att vinnarbilden skulle se ut så här. Den liknar inte alls något jag skulle ta, och det var kanske det som var bra. Jag blev lite överraskad, säger Mats.

Han tycker att det verkar som om att det var många som tittat på hans egna bilder och försökt efterlikna dem. Men det är en taktik han inte tror på.

– Det var många som hade skickat in bilder med mycket kamerarörelser, något som jag jobbat med en del. Man ska nog inte tänka så mycket på vad domaren gör utan istället ta sina egna bilder och göra sin egen grej. Du måste vara ärlig mot dig själv och skicka in bilder som du tycker är bra, då är det lättare att vinna.

Tävlingen sponsras avCrimson.

Tävlingen sponsras avCrimson.