https://www.kamerabild.se/grand-prix/vinnarna-i-grand-prix-etapp-3
546022
Grand Prix
Grand Prix

Vinnarna i Grand Prix etapp 3

● BILDSPEL Bild 1. Guld: Louise Helenius

Totalbetyg

Månadens domare har sagt sitt och här är de vinnande bilderna i den tredje etappen av Grand Prix 2018.

Läs allt om vår tävling Grand Prix 2018 här.

Tävla du med! Ladda upp dina bilder här.

 

 

Grand Prix 2018 etapp 3 – Tema: Vänskap

Månadens domare: Saga Wendotte

Saga Wendotte, fotokonstnär

Årets tredje etapp av läsartävlingen Grand Prix bedömdes av fotokonstnären Saga Wendotte, utifrån temat »vänskap«. Hon tycker att de flesta inskickade bidragen höll sig bra till temat, och i slutet fanns det flera bilder som slogs om topplaceringarna.

 

Hade du någon speciell taktik när du gjorde din bedömning?

– Min taktik var att sålla i flera steg – först gick jag på vilka bilder som höll sig till temat och som verkligen utstrålade vänskap, hur unika de kändes, hur stor omsorg fotografen lagt ner på att ta/göra bilden och till sist vilka som helt enkelt talade till mig mest! I sista sållningen upptäckte jag att de bilder som talade till mig mest var de där man kunde känna känslorna från den/de som porträtterats. Det fanns en del väldigt fina foton som var mer stilrena och grafiska men de talade inte till mitt hjärta lika mycket även om de hade ett starkt formspråk.

 

Hur tycker du läsarna lyckades med att förhålla sig till temat »vänskap«?

– Överlag höll sig de allra flesta till temat. Ibland kändes det som att man inte riktigt gått så mycket på temat alls utan bara foton man tyckte om, de sållade jag bort först för att vara rättvis.

 

Var segerbilden given på en gång, eller var den svår att välja?

– Segerbilden var inte given från första början, utan det var i sista steget i sållningen som den verkligen kom fram, för att den kändes så genuin och träffsäker. Men det var väldigt jämnt bland mina sista favoriter!

 

Var det roligt att vara domare? Skulle du göra det igen?

– Det var jättekul att vara domare och se alla fina bidrag, jag tog verkligen tid på mig att sålla och »kill my darlings« men jag skulle absolut kunna göra det igen! 

  

Tävlingen presenteras i samarbete med Panasonic.  

 

  

 

dela inte