Mitakon Speedmaster 50mm f/0,95 – nu till L-fattning

Det ovanligt ljusstarka objektivet kommer nu till Leica, Panasonic och Sigmas gemensamma L-fattning.

Richard Mosse skildrar konflikt om mineraler – med infraröd film

richard_mosse_colonel_soleils_boys_2010_hr.jpg

Foto: Richard Mosse
Richard Mosse, Colonel Soleils Boys, 2010. © Richard Mosse. Courtesy of the artist and Jack Shainman Gallery, New York.
I gränslandet mellan det dokumentära och konstnärliga har den irländska fotografen Richard Mosse skapat färgstarka bilder i ett krigshärjat Kongo-Kinshasa. Resultatet har han uppnått med hjälp av Kodak Aerochrome film, bilder som i sommar visas i Långbans gruv- och kulturby i Värmland.

FOTORESOR

h

Var med och tävla i Grand Prix 2021 – etapp 3

kamera_myanmar.jpg

Foto: Lotta Härdelin
Bangladesh, Cox Bazar, oktober 2017. Lotta Härdelin är i landet för att skildra hur rohingyaflyktingar flyr från Burma in till Bangladesh.
I årets tredje etapp av Grand Prix är temat »dokumentärt« och Lotta Härdelin är fotografen som denna gång bedömer dina bilder. Nyligen utsågs hon till Årets fotograf i pressfototävlingen Årets bild. Skicka in dina bilder senast den 22:a juni 2021 för ­att vara med och tävla – och vinn fina kameraprylar!

Kränkande fotografering leder sällan till fällande dom

En undersökning som gjorts av Svt visar att av de anmälningar om kränkande fotograferingar som görs är det endast ett fåtal som leder till en fällande dom.

Sensuell stämning – Madeleine och Anna fotograferar boudoir

2020011500224-3.jpg

Foto: Anna Johnsson
Människokroppen är både stark och vacker, men alla är inte helt bekväma med hur den egna ser ut. Fotograferna Anna Johnsson och Madeleine Wejlerud vill skapa bilder som låter sina kunder uppleva sina kroppar just så, starka och vackra – när de bjuder in till boudoirfotografering.

Laowa 7,5mm f/2 – nu med elektronisk styrd bländare

Venus Optics lanserar en ny version av sitt vidvinkliga objektiv för mft för den som vill ha ett lite modernare arbetsflöde.

Test: Nikkor Z 50mm f/1,2 S – extremt ljusstark & extremt skarp

Nikons ljusstarka normalobjektiv med bländare f/1,2 till det nya Z-systemet är en riktigt tung pjäs. Men då inte bara till vikten – även bildskärpan och prestandan.

ERBJUDANDE

Skandinaviens första gatufotofestival snart verklighet

Gothenburg Street Photo Festival är två dagar fyllda av gatufoto: föreläsningar, tävlingar och inspiration. ”Vår ambition är att göra Europas bästa gatufotofestival”, säger Mats Alfredsson, en av initiativtagarna, till Kamera & Bild om satsningen.

Sidor