Fotografer

Bok och utställning utan kompromisser

Foto: Magnus Fröderberg

Bildgruppen Agitera har hittat känslan i bildurvalet. Efter det stålbadet är det full fart med att producera bok och uställning. Några kompromisser görs inte.

Tidsplaneringen har spruckit. Nu hade medlemmarna i Agitera tänkt att vara klara med bildurvalet till sin utställning »Just like you«.

– Det gör absolut ingenting. Vi har egentligen ingen deadline att passa. Det viktiga är att vi hittat en gemensam kärna, en stil som håller. Nu vet vi vilka bilder som vi behöver få fram. Det var en tuff process att ta sig igenom, men viktig, säger Thomas H Johnsson.

Vi träffas i en liten gul oisolerad sommarstuga av 50-60-talssnitt på Ingarö utanför Stockholm. Det är en fin, men kall höstdag. I det minimala köket sitter alla med ytterkläderna på när vi tränger ihop oss för att äta frukost. Mätta och lite frusna går vi in i stugans enda rum för att ha möte. Som vanligt har Edith Camilla Svensson, som är ordförande i Agitera, gjort en dagordning. Förutom att fortsätta arbetet med utställningen ska de ha årsmöte och ta ställning till en medlemsansökning som kommit in.