Nyhet

Finne tar över Canon Sverige

Dags för spelarbyte på Canons VD-post. Ut går Robert Westin efter 35 år på Canon. In kommer finländaren Jouko Tuominen.

Publicerad

Efter 35 år på Canon Svenska AB varav de 10 senaste åren som VD går nu Robert Westin i pension.

- Det känns som rätt tidpunkt för mig att lämna över rodret. Det är också med tillförsikt jag, trots oroligheter i den globala ekonomin, lämnar över till Jouko Tuominen. Han är klok, eftertänksam och kan dessutom företaget och marknaden genom sina erfarenheter som VD i Finland samt försäljningschef på Canon Europa, säger Robert Westin i ett pressmeddelande.

Den 1 april lämnar Robert Westin över chefsskapet till Jouko Tuominen den 1 april. Robert Westin har arbetat på Canon sedan 1973, och varit med om att ta Canon Svenska från ett litet bolag baserat i en källarlokal i ett hyreshus till att vara VD för ett bolag som omsätter två miljarder.

Han har under sin tid varit med om många förändringar, både tekniska och organisatoriska. Bland annat var det Robert Westin som för nästan 20 år sedan inledde arbetet med franchisingkedjan Canon Business Center, ett koncept som visade sig så framgångsrikt att det nu anammats i hela Europa.

En tillgång för Canon Svenska AB är de goda kontakterna som Juoko skaffat under de senaste fyra åren då han arbetat på Canon Europa.

- Efter fyra år på Canon Europa har jag också skaffat erfarenheter och ett starkt nätverk som är värdefullt för att driva svenska frågor i vår europaorganisation. Ett personligt mål är att fräscha upp min svenska fram tills dess att jag tillträder i april.