Deliquesce

Om utställningen

– en fotografisk berättelse om separation i en nedåtgående spiral av handlingar, konsekvenser och motreaktioner. En visualisering av hur Mårten Ryner och Jakob Dahlström försöker svara på frågan “Hur hanterar vårt samhälle uppbrott utifrån könsroller och samhällets förväntningar?“ Genom att arbeta med visuella nedslag i en tidslinje skapar de en suggestiv känsla av ensamhet i tvåsamheten.

I deras arbetssätt ligger en fascination vid filmens tydliga iscensättande, att få deras modeller att närma sig kameran istället för det motsatta. Då de som fotografer förbjuder sig att improvisera bygger de en statisk estetik med endast modellens tolkning av scenen som dynamisk komponent. Detta ligger till grund för deras val att arbeta på 8x10-tumsfilm med HMI-ljussättningar.

Mårten Ryner och Jakob Dahlström kommer från olika fotografiska skolor; Mårten kommer från stilleben och arkitektur med en Bachelor of Arts från RMIT, Melbourne. Jakob kommer från mode- och reklamvärlden med en examen från Gamleby Fotoskola samt arbetat som assistent i åtta år både i Stockholm och New York. Tillsammans har de skapat ett gemensamt bildspråk utifrån givna referenser. 

Vernissaget äger rum i lobbyn på entréplan på Nordic Light Hotel / The Crooked Leg fabruari ut. 

Mer information

Län: 
Stockholms län
Ort: 
Stockholm
Plats: 
Nordic Light Hotel
Period för utställning: 
15 jan 2015 till 15 apr 2015
Tid för vernissage: 
15 jan 2015 - 17:15 till 22:15