Återspeglingar

Om utställningen

Sommaren 2012 besökte jag Gärdslösa prästgård och fängslades både av Erik Johan Stagnelius levnadsöde och verk. Eftersom jag har en koppling till hans uppväxt på Öland, då jag sedan ett antal år tillbaka själv tillbringar somrarna i Alvedsjö, kände jag en slags samhörighet med den romantiske diktaren. Sakta växte idén fram om en utställning med fotografier inspirerade av Stagnelius författarskap. Så jag började fotografera Ölandsmotiv inspirerad av Stagnelius diktning. Detta resulterade i en utställning på Gärdslösa prästgård, Öland 2013.

De följande åren har jag fortsatt att fotografera till projektet och det är ett urval av de bilderna som nu visas i Jakobsbergs konsthall. Bilderna ska inte ses som tolkningar av Stagnelius verk utan just som mina personliga fotografiska uttryck inspirerade av dessa. Som återspeglingar från en annan tid, så tänker jag om bilderna på den här utställningen.

Jag arbetar både som fotograf och som lärare i fotografi. Som fotograf har jag arbetat med både konst- och reklamfotografi. Jag undervisar bland annat på Beckmans designhögskola och Forsbergs skola i Stockholm. I min egen verksamhet ingår både fotokurser och mentorskap i fotografi med hemsidan duckphoto.se som bas.

Mer information

Län: 
Stockholms län
Ort: 
Stockholm
Plats: 
Jakobsbergs konsthall Jakobsbergs bibliotek Centrumgallerian
Period för utställning: 
21 jan 2017 till 26 feb 2017
Tid för vernissage: 
21 jan 2017 - 12:00 till 15:00