Lena Källberg & Markus Jenemark

Om utställningen

Nu är det dags för årets sista utställning på Galleri Elf. Det blir ett möte mellan två fantastiska bildkonstnärer. Markus och Lena har båda inspirerats av varandra genom åren och nu ställer de ut tillsammans på Galleri Elf. 

Lena Källberg, född 1968, är uppvuxen i Valbo i Gästrikland men bor sedan 1998 i Årsta i södra Stockholm. Hon har fotograferat sedan Instamatic-åldern, är självlärd och har under de senaste åren nästan uteslutande använt enkla fotografiska verktyg, oftast ombyggda eller hembyggda kameror, för att utforska gränserna för föreställande fotografi och kameran som ”sanningsvittne”.  

Markus Jenemark, född 1974, är bosatt i Hjo där han nu går konstnärligt projektår på Hjo Konstskola. Han fotograferar främst sin familj och landsbygden runtomkring Hjo där han bor. Bilderna utstrålar ett lugn och stämningen i fotona har beskrivits som poetisk och drömsk. 

Du ser utställningen från 18 november till 16 december.  Välkommen på vernissage lördag 18 november klockan 11 till 16 hos Galleri Elf på Alfhemsgatan 2 i Linné.

Mer information

Län: 
Västra Götalands län
Ort: 
Göteborg
Plats: 
Galleri Elf
Period för utställning: 
18 nov 2017 till 16 dec 2017
Tid för vernissage: 
18 nov 2017 - 11:00 till 16:00