Lives in Progress

Skriv en kort text om utställningens innehåll

Sörängens folkhögskola presenterar i samarbete med Nässjö Konsthall fotoutställningen Lives in Progress. Utställningen är ett sista moment i den nystartade distansutbildningen i fotografi vid Sörängens folkhögskola i Nässjö. Under 2017 har ett trettiotal fotografi­studerande från hela landet arbetat med fotoprojekt på distans. Arbetet har skett i samråd med utbildningens mentorer, däribland den legendariska dokumentärfotografen Micke Berg och fotojournalisten Åsa Sjöström, aktuell med retrospektiven Silent Land på bokförlaget Max Ström. 

 

Nu visas resultatet av distansutbildningen för publik för första gången under en intensiv åttatimmarsutställning i Nässjö Konsthall, där alla medverkande fotografer är på plats.

 

Lives in Progress innehåller berättelser om lycksökare, glasblåsare, punkrockare och varvsarbetare. Vi brottas med existensiella frågor, utforskar identiteter, vi möter folk med passion och människor som kämpar mot depression, besöker öar som stormar och avbefolkas, sagovärldar utan gränser och nyblivna svenskar som tar för sig.

 

 

Samtliga projekt är fristående och uttrycken spänner från dokumentär fotografi till konstnärliga formexperiment. Gemensamt för berättelserna är en nyfikenhet inför människans drivkrafter och livsvillkor. 

Mer information

Län: 
Jönköpings län
Ort: 
Nässjö
Plats: 
Nässjö Konsthall, Mariagatan 2, 571 31 Nässjö
Period för utställning: 
9 dec 2017
Tid för vernissage: 
9 dec 2017 - 12:00 till 20:00