Sextiotalet, det var för femtio år sedan

Om utställningen

 

Sextiotalet ligger svindlande femtio år bort i tiden. Ändå känns det som alldeles nyss för mig när jag ser mina bilder. På sextiotalet inledde jag min bana som fotograf. Jag var ung och självklart hade jag fler intressen men fotografi var det som lockade mig mest. Mina inspirationskällor var dokumentärfotografi och pressbilder. Jag gick fotoskola och frilansade även åt dagstidningarna i Stockholm.

Bilderna jag visar är vardagslivet i staden. Människorna, miljöer och det som fångade min uppmärksamhet i slutet av min tonårstid.

När sjuttiotalet kom blev mitt fotograferande mer kommersiellt inriktat och reklambyråer, företag och magasin blev mina uppdragsgivare.

 

Anledningen till att jag började gräva i mina gamla arkiv var att jag letade efter en bild på en gammal vän. Jag hittade bilden men också mycket mer. Några bilder från platser i Stockholm kunde jag besöka igen efter femtio år och jag tog nya bilder. Roligt och spännande uppdrag som jag gav mig själv. Några av de bilderna lade jag ut på sociala media och det blev ett stort positivt gensvar. Det blev utställningar och en liten bok som resultat av grävandet i arkivet.

 

Jag visar ett urval av mina sextiotalsbilder galleri KGB / Sofo bageri och konditori. Folkungagatan 58 Stockholm

 

Bilderna är numrerade och de flesta motiven framställs endast i 10 ex. Några några få har en lite större upplaga.

 

I samband med att bilderna togs fram gjorde jag en liten bok som innehåller över 100 bilder. En riktig nostalgitripp att titta i. Boken finns att köpa på galleriet.

 

 

 

 

Mer information

Län: 
Stockholms län
Ort: 
Stockholm
Plats: 
Galleri KGB SoFo bageri och konditori, Folkungagatan 58, Stockholm
Period för utställning: 
19 mar 2018 till 20 apr 2018
Tid för vernissage: 
17 mar 2018 - 17:00 till 19:00