PLANKET STHLM - SVERIGES STÖRSTA UTOMHUSUTSTÄLLNING I FOTOGRAFI.

Om utställningen

Efter fjolårets succé med över 6.000 besökare utökar PlanketSthlm till 300 fotografer och två dagar, 18-19 augusti. 

 

I år hittar vi bilder av fotografer som Ewa-Mari Johansson, Monika Macdonald, Karolina HenkeHelena BlomqvistPaul Hansen, Roland, Åke E:son Lindman, Åke Ericson, Carl Bengtssonoch Cato Lein - plus några hundra till. Alla på de röda planken i Lilla Mejtens gränd /Malmgårdsvägen. Hälften av utställarna är speciellt inbjudna för att säkerställa en bredd av fotografi. I och med att utställarplatserna lottas kan elever från fotoskolor som Biskops Arnö och Fotoskolan i STHLM hamna bredvid bilder av mästerfotografer som t ex. Christer Strömholm, vilken en gång startade Fotoskolan eller den världsberömde Lennart Nilsson, vars barnbarn personligen brukar komma förbi för att leverera en bild. Eller dagens stora.

 

På PlanketSthlm visar fotografer sina bilder och berättar om dem. Eller om utrustning som t ex Pinholeteknik eller fotografen Ola Bilmonts historiska träkamera Tachihara 8x10, med Schneider 300mm 5.6 till Leicaoptik i mobilen för miniintervjuer i PlanketSthlms sociala media. 

 

PlanketSthlm öppnar i år under lördagen 18 augusti kl. 12, i samband med startskottet för Stockholms Fotomaraton 2018. Kl. 19 börjar lördagens fotografer ta ner sina bilder eller sin bild. Här visas nämligen bilder från ett par centimeter till nära två meter höga. Endast fotograferna själva vet vad de kommer att visa, om bilderna är till salu och när sista bilden visas före de försvinner i minglet. I år samkörs PlanketSthlm med folkfesterna Nytorgsfesten, Fotomaraton och Parkteatern, för att inviga än fler i fotografins underbara värld. Söndagen 19 augusti öppnar PlanketSthlm igen med nyafotografer kl. 12-19.

Mer information

Län: 
Stockholms län
Ort: 
Stockholm
Plats: 
Lilla Mejtens Gränd, Malmgårdsvägen
Period för utställning: 
18 aug 2018 till 19 aug 2018
Tid för vernissage: 
18 aug 2018 - 12:00 till 19 aug 2018 - 19:00