Mia Galde "Anime Meo"

Om utställningen

Mia Galde ”Anime Meo”
En utställning på galleri c/o Indigo, Sigtunagatan 14, Stockholm
Vernissage torsdag 2 december, kl 17.00 – 20.00
Utställningen pågår mellan den 2 – 8 december, 2021
Öppettider under utställningen:
Fredag 3/12 - söndag 5/3: 12.00 -17.00
Den 6 - 8 december visas utställningen enligt överenskommelse. 
Serien ”Anime Meo” har växt fram under drygt ett års fotograferande och har, i samarbete med FUJIFILM, samlats i en bok med samma namn som publicerades 2019 på eget förlag med formgivning av Amelie Stenbeck-Ramel och text av Linda Bergman.
Ett urval av dessa bilder presenteras nu i denna utställning.
”Anime Meo är en serie bilder där jag har försökt att gestalta min inre värld och känsloliv genom stilleben av växter. Den latinska termen kan översättas till min tankevärld eller min själ.De enskilda bilderna har även de titlar på latin som kan ge en ledtråd om hur mina tankar har gått men jag vill även lämna öppet för betraktaren att göra sina egna tolkningar och jag hoppas även att de kan väcka andra tankar och känslor än det ursprungliga uttrycket. ”(Mia Galde)
Linda Bergman, konstvetare, skribent, curator och konstnär samt chefredaktör och medgrundare av: VERK tidskrift skriver i inledningen till ”Anime Meo”:
”Vad händer med buketten som slocknar, kanske till och med vissnar. Hur relaterar vi känslomässigt till den? Som ofta drar vi paralleller till oss själva i vår tolkning och påminns om den egna förgängligheten. Symboliken förskjuts från livskraft till bräcklighet.Dofterna försvinner. Buketten eller krukväxten slängs. Eller så finns det en skönhet i det vissna. Den skönheten verkar dock lämpa sig bättre i ett fotografi än i en vas i hemmet, där den sorgsna åsynen lätt tar överhand över estetiken. I fotografiet påminns vi inte om den svunna doften, då vi sedan länge lärt oss att fotografier inte kan beröra vårt luktsinne.Det romantiska i att fotografiet fångar något som inte kommer att finnas för alltid, påminner om den fotografiska bildens kraft att bevara ett minne och en känsla som oundvikligen kommer att förloras. Det finns en kombinerad fascination och rädsla för den påminnelsen.”
Mia Galde (f.1970) är fotograf, konstnär och fotolärare i Stockholm. Galde har haft ett flertal personliga projekt som hon arbeta med. Dessa utgår ofta från ett tema som hon utforskar och ibland återvänder till. Dessa har utmynnat i ett flertal utställningar.Galde har också återkommande föreläsningar och workshops och utsedd till Ambassadör för FUJIFILM med titeln X-Photographer.Hon drivs av en önskan att inspirera andra och sin stora kärlek till bildkonsten. Kameran är hennes verktyg.
Galleri c/o Indigo är ett rum där, framför allt, analog fotografi från olika sammanhang visas.Verksamheten är inte ett vanligt traditionellt galleri utan mer en experimentbox med gästspel från olika aktörer på den fotografiska scenen.Utställningarna hänger ofta kort tid och byts ut oregelbundet och beroende på vem som för tillfället står som ansvarig för det som visas. 

Mer information

Län: 
Stockholms län
Ort: 
Stockholm
Plats: 
Galleriet c/o Indigo Sigtunagatan 14
Period för utställning: 
2 dec 2021 till 8 dec 2021
Tid för vernissage: 
2 dec 2021 - 17:00 till 20:00