Avgångsutställning för Kulturamas fotografiska utbildningar på Galleri Kontrast

Om utställningen

Välkomna till avgångsutställning för Kulturamas fotografiska utbildningar på Galleri Kontrast

 

Utställningen visar verk och böcker skapade av deltagarna från Fotografisk konstutbildning och fotografiskt projektår på Kulturama. 

 

Genom en bredd av individuella uttryck, motiv och tekniker framträder ett utforskande av individens förhållande till sitt sammanhang. 

 

En röntgenläkare som i sin konstnärliga verksamhet valt att nyttja delar av den elektromagnetiska strålningen för att föreviga digitala spår av människan. 

 

En mors gåva till sina döttrar; ett annorlunda familjealbum som gestaltar tidens gång och minnets bräcklighet. 

 

Ett sökande efter platser där solen ger nytt liv till vår omgivning i form av lekfulla skuggor och vilsamma solkatter, fångade genom cyanotypi och lumen prints. 

 

Nedslag i vår omvärld, både när och fjärran: från klimatförändringens synbara acceleration i Tavvavuoma, 20 mil norr om Kiruna, och frustrationen över klimatpassiviteten, till Europas sista koloni i Afrika och det västsahariska folkets frihetskamp i den algeriska öknen. 

 

Experimentellt, dokumentärt och iscensatt. Enskilt och sammantaget öppnar verken för ett betraktande och ett närmande till tillvaron och världen inom och bortom oss; en omprövning av det lilla och det stora som tillsammans bildar något nytt.  

Fotografer: 

 

Bertil Leidner, Camilla Lämsä, Edvin Mitander, Gustaf Johansson, Helen Ahlbom, Lisa Monique Söderlindh, Malin Riley, Martin Axéll, Samuel Wendelius, Simon Hermansson Tomas Nyberg, Pia Larsson, William Howe.

 

 

 

Mer information

Län: 
Stockholms län
Ort: 
Stockholm
Plats: 
Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, 118 20 Stockholm
Period för utställning: 
1 jun 2022 till 5 jun 2022
Tid för vernissage: 
1 jun 2022 - 17:00 till 20:00