Tro hopp kärlek

Om utställningen

Fotoutställning - Tro, hopp och kärlek
Heliga Trefaldighets kyrka 14 juni - mitten av augusti
Öppentider 11-16

En fotoutställning av natur- och fotokonstnären Stefan Hessman om Janne 59 år som levt i hemlöshet i 15 år.

Det är en utställning som vill försöka visa det komplexa med av att vara människa. Att vara ensam, frusen, skamfylld, sjuk och bära på tunga sorger, men också mitt i detta finna ro, värme, glädje och gemenskap. Det utan att för den skull romantisera eller försköna ett liv i hemlöshet – utan bara berätta att så här kan livet också vara.

Det började med att de möttes i en kyrka för cirka två år sedan. Den ene i sitt yrke som väktare, den andre som sökte sig till värmen i kyrkan, få dricka en koppkaffe och prata med andra. Stefan Hessman har arbetat som väktare i 20 år och har stött på många människor som har det svårt och som lever ett hårt liv. Janne som han mötte i kyrkan på sina arbetspass har varit hemlös sedan 2007. De började samtala, fann varandra och när Janne fick se Stefans bilder bjöd Janne in Stefan att följa hans liv med dennes kamera.

-Jag ville berätta om mitt liv, visa min vardag som hemlös för att andra ska förstå att jag är en människa som alla andra. Jag vill visa att vi hemlösa också finns. Berätta vår historia.

Fotoprojektet har pågått i ett halvår och i denna utställning får du se några av bilderna som de vill visa. Till varje bild finns en text som Janne har skrivit.

Mer information

Län: 
Gävleborgs län
Ort: 
Gävle
Plats: 
Heliga trefaldifhets kyrkan, Gävle
Period för utställning: 
14 jun 2022 till 14 aug 2022