Foto

Foto med livet som insats...

Sista dagen i det här landet. Det är nu det går att börja summera vad jag egentligen har varit med om. Kenya är som en kvinnas sköte med lockelsen, födelsen och makten att få en man att göra vad som helst.

Publicerad

Att få vara här och arbeta med fotografi. Det är ett stycke i sig. Ingen som att går att lära sig i en skola eller på en svensk tidning. Inget som går att lyssna sig till från folk som har gjort det.

Många säger att det är bättre att lära av andras misstag än av sina egna.

Hur mycket har dessa människor egentligen lärt sig undrar jag.

Här i Kenya har jag fått uppleva otrolig glädje. Gråtit med en arme av HIV-sjuka människor. Fått vapen uppstoppade i magen. Sett kärlek i rynkiga ansikten.

Levt bland livets smuts och dess motsats. I en värld där inget är för givet. Där det varken går att gömma sig för sitt liv eller för sig själv. Där livet är allt du har och det gäller att ta vara på det.

Mitt och Afrikas förhållande har precis börjat. Och vi kommer att dela många öden framöver. Och tillsammans med min kamera kommer jag att hitta min egen sanning om denna kontinenten.

Nu går resan vidare till frilans i Sverige under sommaren för att sedan fortsätta till betongdjungeln och neonfantaikerns våta dröm New York för assistent jobb hos James Nacthwey med start i oktober.

Jag tackar för detta utrymme som jag fått under våren. Och till alla som läst finns egentligen bara en sak att säga.

Fotografera som om att ditt liv beror på det.