https://www.kamerabild.se/nyheter/15-miljarder-pixlar-i-nasas-galaxbild
544060
Foto
Fotonyhet

1,5 miljarder pixlar i Nasas galaxbild

Andromedagalaxen, M31.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/heic1502a.jpg?itok=x7XMDP1T', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/heic1502a.jpg?itok=x7XMDP1T', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/heic1502a.jpg', w: 2000, h: 640, title: 'Andromedagalaxen, M31. ' },]

Totalbetyg

Nasa har med hjälp av Hubble-teleskopet fångat den hittills största och skarpaste bilden på Andromedagalaxen – i en bild på 1500 megapixlar.

Bilden är fångad av Hubbleteleskopet och har en upplösning på hela 1,5 miljarder pixlar. I bilden syns över 100 miljoner stärnor som ligger i Andromedagalaxen, även kallad M31.

För att fånga en bild som denna krävdes 411 bilder som sedan satts samman till en enda stor med programmet Panchromatic Hubble Andromeda Treasury
. 

För att se hela bilden av galaxen kan du besöka zoom-verktyget för Hubbleteleskopets panoramabilder. Passa även på att läsa mer om kameran som finns ombord Hubble: Advanced Camera for Surveys.

 

Foto: Nasa
Här syns från vilken del av själva Andromedagalaxen bilden är tagen.

 

Fler artiklar om rymdfoto hittar du på www.kamerabild.se/rymdfoto.