Prylnyhet

16-tums MacBook Pro för fotografer på gång i höst

Nya uppgifter pekar på att Apple kommer släppa en ny prestandaversion av MacBook Pro på 16 tum riktad mot bland annat fotografer som behöver både bärbar prestanda och stor skärm.

Flera rykten har florerat kring Apples nya bärbara prestandamonster, som ett alternativ till nyligen lanserade Mac Pro som Kamera Bild tidigare rapporterat om.

Nya Macbook Pro ska enligt uppgifter från taiwanesiska Economic Daily News vara på gång i oktober, med både mindre skärmkanter och ett nytt tangentbord som inte längre ska få problem av damm eller värme som i vissa av dagens Macbook med fjärilsmekanism.

Datorn ska enligt uppgifter ha en 16 tum storRetina-skärm med True Tone och upplösningen 3072x1920 pixlar, jämfört med 2880x1800 pixlar i dagens 15-tumsmodeller, men få plats i samma chassi som dagens 15-tumsversion genom att skärmkantens ram gjorts mindre.

Enligt uppgifterna från Economic Daily News kommer prislappen för 16-tummaren att vara runt 40 000 kronor för den enklaste modellen. Detta kan jämföras med dagens 15-tumsversion som i sitt enklaste utförande just nu kostar 30 000 kronor, eller nya stationära Mac Pro som kommer i höst med ett startpris på 60 000 kronor.