Prylnyhet

3 Legged Thing lanserar ett av världens högsta enbensstativ

Stativtillverkaren 3 Legged Thing lanserar två nya enbensstativ tillsammans med ett nytt fotstöd. Det som sticker ut mest är modellen Trent som har en maxhöjd på över två meter.

Enbensstativ är ett perfekthjälpmedelnär man fotograferar med tunga objektiv, vill vara flexibel eller helt enkelt inte vill släpa omkring på ett vanligt trebensstativ. Med 3 Legged Things nya enbensstativ Trent har användningsområdena ökatytterligare.Bestående av fyra sektioner har Trent maxhöjd på över två meter (202,3 cm) och med både 4”-20 och 3/8”-16 gänga. Det gör det möjligt att bortsett från en kamera istället fästa andra tillbehör som exempelvis en mikrofon för att använda som mikrofonbom, då med en lång räckvidd.

Tillverkad av flygplansmagnesium

Stativet klarar en vikt på 30 kg, vilket görs möjligt av att det är tillverkat av flygplansmagnesium. Stativet väger 630 gram, så den håller uppe nästan 50 gånger sin egen vikt.

Samtidigt släpper de ett enbensstativ i kolfiber – Alan . Den modellen har inte riktigt samma maxhöjd, men är betydligt mer kompakt. Den består av fem sektioner och blir som max 1,49 meter, och som minst 45 cm i hoppackat läge. Alan klarar en maxbelastning på hela 60 kg.

Fotstöd

Tillsammans med de två stativen släpper de även ett fotstöd, som de kallarDocz. Fotstödet har en kulled man fäster stativet i för att göra panorering smidig. De tre stödbenen stäcker ut sig 30 cm.

Priserna är som följande:

Trent: 80 dollar (cirka 700 kronor)

Alan: 130 dollar (cirka 1150 kronor)

Docz: 60 dollar (cirka 525 kronor)