Nyhet

8,1 megapixel i Sony Ericssons nya kameramobil

Sony Ericsson har tagit ledningen megapixelrejset med sitt nya flaggskepp i kategorin kameramobiler C905. Den har förutom högupplösnnig och zoomoptik även riktig Xenon-blixt och ansiktsigenkänning. Den enklare och tunnare kameramobilen S302 kommer inte ut i Norden.

Sony Ericsson mest kraftfulla kameramobil har fått det mesta under skalet. Minneskort på 2GB är medföljande från start för att kunna lagra de bilder man tar, de blir ju lite större när man har 8,1 megapixel, Här finns givetvis autofokus och bilderna du tar visas på en 2,4 tums display.Utöver detta kan man även visa sina bilder på tv trådlöst via w-lan.

C905 är den första kameramobilen från Sony Ericsson med skjutbar design. Knappar på var sida av skärmen ger genvägar till de vanligaste fotofunktionerna. Telefonen har även inbyggd geotagging så man kan se i efterhand exakt var man har tagit bilden man ser.

Förutom hög upplösning hävdar Sony Ericsson att man har fler vägar som leder till bättre bilder. En av dessa är ansiktsigenkänning så att skärpa och exponering anpassat just för ansiktet. Autofokus finns också och en funktion för att förbättra kontrasten ska också göra det enklare att få bättre bild. Smart Contrast manipulerar bilderna för att åtgärda detta.

Man ska alltså kunna dela med sig av de lyckade bilderna via standarden DLNA så via w-lan ska man kunna bläddra igenom fotoalbumet och visa direkt på en kompatibel tv. Med sladd kan man ansluta till vilken tv som helst.

Telefonen kommer i svart och vitt pärlemor. Skärmen är på 2,4 tum och linskyddet är ett ordentligt skjutbart över linsen. Sony Ericsson trycker ofta under presskonferensen på att den här telefonen ska kunna ersätta en vanlig kompaktkamera.

Källa: Mobil.se