Prylnyhet

Activeon Solar X – actionkamera med solceller

För inte så länge sedan lanserade Nikon sin nya KeyMission 360, nu kommer en annan actionkamera som kan laddas med solceller.

Activeon Solar X är en actionkamera som på många sätt och vis liknar andra kameror i samma kategori, men skillnaden är att Activeon Solar X kan ladda sitt batteri till 70 procent med hjälp av 30 minuter i solen. För att ladda de sista 30 procenten krävs det en halvtimme till.

Vad gäller de tekniska specifikationerna kan den "filma" i 4K, men endast med 15 bilder per sekund, vilket gör att det är svårt att kalla det ren filmning. Men den har även andra upplösningar med snabbare framrate. Vid stillbildsfotografering kan den fånga upp till sex bilder per sekund och fotografen har kontroll över både vitbalans, exponering och iso.

Kameran har inbyggd wifi som gör att den kan styras från en smartphone om man så vill. Men den har även en två tums pekskärm via vilken man knappar sig fram genom kamerans menyer och använder som sökaer och skärm för att titta på inspelat material.

Upplösningen ligger på 16 megapixlar och sensorn är av cmos-typ.

Det säg satt Activeon Solar X ska komma ut på marknaden i mars och priset hamnar på runt 430 dollar, vilket blir runt 3600 kronor omräknat till svensk valuta.