programvara

Adobe dubblar priset för vissa

Adobe genomför just nu ett test när det gäller sina prenumerationsmöjligheter. Priset för Fotopaketet är nu dubbelt så högt och inkluderar 1 TB lagring.

Tidigare har Adobe haft det som ett alternativ att prenumerera på Fotopaketet, alltså på Lightroom och Photoshop för 120 kronor i månaden via sin hemsida. Nu har det alternativet försvunnit för vissa användare och ersatts med ett alternativ som istället kostar 240 kronor i månaden. I det paketet ingår då Photoshop CC, Lightroom Classic och Lightroom CC samt 1TB av molnlagringsutrymme. Det enda billigare alternativet som finns kvar på hemsidan är att välja enbart Lightroom (även i det paketet ingår 1TB molnlagring) vilket kostar 120 kronor i månaden.

För de kunder som det billigare alternativet försvunnit för ska det fortfarande gå att teckna sig för det via Adobes kundtjänst.

I ett uttalande säger Adobe att de då och då genomför olika tester på sina kundpaket och det här är ett av dem. Det framgår inte om det här kommer att bli den framtida prissättningen eller inte, men det kan ju hinta om att Adobe inte är främmande för att höja priserna på sina produkter.