https://www.kamerabild.se/nyheter/adobe-g-r-photoshop-f-r-mobiler
42225
Nyheter
Nyhet

Adobe gör Photoshop för mobiler

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/575330.jpg?itok=Y-JXiorZ', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/575330.jpg?itok=Y-JXiorZ', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/575330.jpg', w: 130, h: 124, title: ' ' },]

Totalbetyg

Adobe tar sig nu in även på andra områden än i din dator. Nu planerar man att lansera Photoshop för mobiler och i september ska betaversionen finnas för gratis nedladdning.

Nu tar Photoshop plats i mobiltelefonen.

För att kunna använda Photoshop i mobilen krävs dels att man har en mobil som stödjs, men även att man har ett konto på photoshop.com. Det handlar inte så mycket om regelrätt bildbehandling som i vanliga Photoshop. I mobilen är istället Photoshop ett bildarkiv och med programmet kommer du åt dina bilder som lagrats online. Det går både att se dina bilder och ladda upp bilder du tagit med telefonen till ditt bildarkiv.

Adobes lansering begränsar sig i första steget till ett fåtal Windowsmobiler men fler telefoner ska stödjas senare. Från start är det Motorola Q9, Palm Treo 700 och 750 samt Samsung Blackjack I och II. Det handlar alltså om Windowsmobiler och senare ska programmet komma även för Iphone, Blackberry Pearl, Motorola Razr och Nokia 5310 och 6301.

Mycket riktigt är idag medlemskap på Photoshop.com begränsat till USA, så det är där först och främst som Adobe lanserar sin mobila satsning.

Nu tar Photoshop plats i mobiltelefonen.