Fotonyhet

Adobe lägger ner utveckling i Kina

Adobe har utvecklingsavdelningar på flera olika ställen i världen, bland annat i Kina. Men det kinesiska utvecklingskontoret läggs nu ner, och enligt källor till Reuters är det på grund av politiska spänningar.

Adobe är ett ledande företag när det kommer till bild- och filmhantering för så väl amatörer som yrkesaktiva. De ligger ofta i framkant inom sitt område och en stor del av deras resurser används därför till utveckling av nya produkter. Men nu kommer de att lägga ner sin kinesiska utvecklingsavdelning.

Adobe själva säger att det är en del i en större plan att samla sina resurser till färre platser. Från 2012 har man minskat ner antalet kontor från 80 till 56. De fyrahundra ingenjörer som blir av med sina jobb i Kina kommer att ersättas av ingenjörer på andra platser. Det totala antalet uvecklare kommer således inte att minska, utan bara att fördelas om geografiskt.

Dock så har en källa inom företaget berättat för nyhetsbyrån Reuters att anledningen till flytten från Kina är försämrade politiska relationer till landet, något som påverkat afärsklimatet för utländska företag som arbetar i Kina. Källan ville dock vara anonym på grund av ämnets känslighet.Adobe har dock kvar försäljningskontor i Kina trots flytten av utvecklingsavdelningen.