programvara

Adobe Premiere Pro nu släppt med fullt stöd för Apple M1

Juliuppdateringen av Adobe Premiere Pro, Media Encoder, Premiere Rush och Audition har nu släppts med stöd för datorer med Apple M1-processorer.

Apple släppte nyligen sina nya datorer, MacBook Pro/Air och Mac Mini, med Apples nya M1-chip. Den nya arkitekturen innebär en övergång från Intel-baserade processorer till ARM, något som innebär att programmen måste skrivas om.

Nu lanserar Adobe fullt stöd för M1-processorn med sina nya versioner av Premiere Pro, Media Encoder, Premiere Rush och Audition. Programmen uppdateras för att dra nytta av den nya processorarkitekturen.

Adobes jämförelse av exportjämförelser i Premiere Pro mellan MacBook Pro (Intel) 16" (grå) och 13" (vit) med nya MacBook Pro M1 13". Lägre staplar är bättre.

Några av förbättringarna i M1-betaversionen av Premiere Pro är riktade mot de vanligaste codecs som används i dag, H.264, HEVC och ProRes, och programmet får i denna uppdatering även stöd för automatiserad tal-till-text.Premiere Rush-versionen får grundläggande redigeringsmöjligheter och Audition får förbättringar för ljudeffekter.

Apple M1 MacOS Big Sur

Adobe Premiere Pro, Audition och Premiere Rush med fullt integrerat stöd för Apple M1-system kan installeras nu genom CC-appen.