programvara

Adobe släpper betaversion av Premiere Pro för Apple M1

Adobe Premiere Pro, Premiere Rush och Audition har nu släppts som betaversioner för datorer med Apple M1-processorer.

Apple släppte nyligen sina nya datorer, MacBook Pro/Air och Mac Mini, med Apples nya M1-chip. Den nya arkitekturen innebär en övergång från Intel-baserade processorer till ARM, något som innebär att programmen måste skrivas om.

Nu lanserar Adobe tillgängliga M1-optimerade betaversioner av sina programPremiere Pro, Premiere Rush och Audition. Programmen uppdateras för att dra nytta av den nya processorarkitekturen.

Adobes jämförelse av exportjämförelser i Premiere Pro mellan MacBook Pro (Intel) 16" (grå) och 13" (vit) med nya MacBook Pro M1 13". Lägre staplar är bättre.

Några av förbättringarna i M1-betaversionen av Premiere Pro är riktade mot de vanligaste codecs som används i dag, H.264, HEVC och ProRes.

Premiere Rush-versionen får grundläggande redigeringsmöjligheter och Audition får förbättringar för ljudeffekter.

Apple M1 MacOS Big Sur

Adobe Premiere Pro, Audition och Premiere Rush med fullt integrerat stöd för Apple M1-system kommer att finnas tillgängliga under första halvåret 2021.

En M1-optimerad betaversion har funnits tillgänglig för Photoshop sedan slutet av november.Den skarpa versionen av den M1-optimerade versionen släpps under 2021. En M1-optimerad version av Lightroom släpptes 8 januari.After Effects och Character Animator blir nästa programvaror att M1-optimeras, något som Adobe kommer att börja med under 2021.

Betaversionerna kan installeras genom CC-appen genom att bocka i beta-versioner i appen.