programvara

Adobe uppdaterar Photoshop Ipad med två nya funktioner

Funktionen "Refine Edge Brush" för att markera och frilägga hår och päls samt möjligheten att rotera arbetsytan, är två nya funktioner som nu kommer till Photoshop för Ipad.

Adobe uppdaterar sin app Photoshop Ipad, med två efterlängtade funktioner, "Refine Edge Brush" och "Rotate Canvas". Uppdateringen är den femte bland de funktioner som Adobe lovat släppa under 2020 enligt sin roadmap för Photoshop för Ipad som vi skrev om förra året.

Roadmapen tar bland annat appen Photoshop Cameraoch möjligheten till kurvor nämndes, en funktion som släpptes med juniuppdateringen.

Penseln för att förfina kant, "Refine Edge Brush", gör att du enklare och precisare kan markera svåra kanter som runt hår eller päls.Adobe meddelar att funktionaliteten är densamma som hos desktop-versionen av Photoshop, även om Ipad-versionens gränssnitt är något annorlunda.

Funktionen för att rotera arbetsytan, "Rotate Canvas", innebär att man med fingrarna nu kan rotera bilden man arbetar med, eller zooma in/ut i denna, steglöst. Funktionen har snap-funktion vid 0, 90, 180 och 270 grader, samt möjlighet till nollställning genom snabbtryckning.