https://www.kamerabild.se/nyheter/aftonbladet-lives-nde-bilder-under-melodifestivalen
338303
Nyheter
Nyhet

Aftonbladet livesände bilder under melodifestivalen

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553233.jpg?itok=QXpV5ZPd', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553233.jpg?itok=QXpV5ZPd', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/553233.jpg', w: 470, h: 143, title: ' ' },]

Totalbetyg

I samband med finalen av Melodifestivalen hade Aftonbladet.se premiär för sitt Super Live. Under tävlingen skickades bilder från tidningens fotografer automatiskt via ett så kallat Shoot it Live-system.
  • TEXT Bo Ignell
    Publicerad 11 år 8 månader
    2010-03-16 12:28

I takt med att medierna flyttar ut på nätet blir det hårdare och hårdare konkurrens om att vara först med bilder och nyheter. Svenska Shoot It Live är en tjänst för webbplatser, där fotografen på fältet kan direktpublicera bilder från alla platser som har 3G-täckning eller trådlöst bredband.

Den första bilden togs klockan 19:32 och den sista bilden från efterfesten togs klockan 04:06 på morgonen. Totalt publicerades 454 bilder på Aftonbladet.se med en snitt fördröjning på 34 sekunder från fotoögonblick till publicering.

- Det tekniska fungerade hur bra som helst, skriver Aftonbladets chefredaktör Jan Helin på sin blogg.

Aftonbladets fotograf Andreas Bardell använde också Shoot It Live från friidrotts-VM i Berlin i somras. Han blev  första fotograf i världen att publicera bilder på Usain Bolts världrekord på 200m. Under OS i Kanada var Bardell åter först med att publicera bilder från Marit Bjørgen, Charlotte Kalla och Björn Ferry’s OS-guld.

- Tack vare systemet kunde jag fokusera på att göra det jag gör bäst och inte stressa för att få hem mina bilder. Att upprepa det som hände i somras hela två gånger under ett dygn känns som att ha tagit guld i direktpublicering, säger Andreas Bardell.

Läs mer om Shoot It Live på:

www.shootitlive.com