programvara

AI sky enhancer – nytt AI-filter till Luminar 2018

Med hjälp av artificiell intelligens kan nu bildredigeringsmjukvaran Luminar 2018 förbättra himlen i dina bilder i en ny gratis uppdatering.

Allt fler mjukvaror tar hjälp av artificiell intelligens för att göra justeringar på bilder. Det senaste filtret i raden är mjukvarutillverkaren Skylum med sitt AI sky enhancer som kommer som en gratis uppdatering till Luminar 2018.

AI sky enhancer är helt enkelt ett filter som påverkar enbart himlen i din bild. Detta genom att den fått gå igenom hundra tusentals bilder med himlar i för att lära sig hur den ska särskilja himlen från resten av delarna i den bild du vill redigera. Filtret har bara en justering, nämligen "mängd". När du drar i den ökar kontrasten och färgmättnaden i himlen i din bild.

Luminar 2018 har sedan tidigare ett AI-filter som påverkar hela bilden, men med det nya AI sky enhancer påverkar du alltså bara himlen. Något som kanske kan vara intressant för den som inte vill lägga ner tid på att maska och göra manuella justeringar i bilderna utan föredrar ett snabbare arbetsflöde.