Prylnyhet

Apple erkänner fel som gett automatisk hudretusch

En del användare av Apples senaste mobiltelefoner Iphone XR och XS har klagat på att bilderna får en automatisk, oönskad hudretusch. Nu erkänner Apple att det här är en bugg.

Användare av Apples XR och XS-telefoner har märkt att när de tar självporträtt med den främre telefonen så blir huden väldigt utsmetad och det ser ut som någon form av automatiskt "skönhets"-läge. Vissa har spekulerat i att det är en överdriven brusreducering som gett det resultatet.

Men nu visar det sig att det är en bugg i en funktion som kallas Smart HDR. Det är nämligen så att HDR-funktionen tar ett flertal bilder som den sedan lägger samman för att skapa en bild. Det som har varit problemet, enligt Apple, är att funktionen valt att utgå ifrån den bild med längst slutartid. Egentligen ska den utgå i från bilden med kortast slutartid, för att ge flest detaljer. Men då det blivit tvärtom och den främre kameran saknar bildstabilisering blir bilden med den längsta slutartiden lätt lite oskarp. Det gör att bildresultatet ger ett utseende som påminner om en kraftiug hudretusch.

Apple säger att den här buggen kommer att fixas till Ios 12.1 som för tillfället finns som offentlig beta.