Prylnyhet

Apple Iphone 14 Pro – bättre bilder i mörker

I Iphone 14 och 14 Pro finns tre kameror på baksidan och huvudkameran av dessa tre har nu en upplösning på 48 megapixel.

Uppgraderade kameror med bättre upplösning och ännu bättre bilder i mörker. Det är nyheter när Apple introducerar Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max.

I Iphone 14 och 14 Pro finns tre kameror på baksidan och huvudkameran av dessa tre har nu en upplösning på 48 megapixel, en klar förbättring mot föregångarens 12. Precis som brukligt i mobiltelefoner så används dock de 48 megapixlarna för det mesta så att fyra pixlar kombineras till en med bättre ljuskänslighet och mindre brus. Ett alternativ finns dock att istället låta telefonen i praktiken beskära bilden och få de centrala delarna av bilden i full upplösning, ett sätt att ge 2 gångers förstoring i 12 megapixel som fast läge utöver de 3x som teleobjektivet ger.

Selfiekamera med autofokus

Över hela linjen ger kamerorna i Iphone 14 Pro och Pro Max bättre ljuskänslighet i mörker, enligt Apple upp till dubbelt så bra som tidigare med alla linser utom vidvinkel som ska ha 3 gånger bättre mörkerprestanda.

Vidare är selfiekameran numera utrustad med autofokus vilket inte var fallet tidigare. Batteritiden i Iphone 14 Pro och Pro Max ska vara som tidigare, en hel dag.

Prislappen landar på 14 995 och uppåt för Iphone 14 Pro och på 16 495 och uppåt för Iphone 14 Pro Max. Förbokning öppnar på fredag 9 september.

Läs mer om alla Iphone 14-nyheter på mobil.se!