Prylnyhet

Apple släpper MacBook Air M2 & MacBook Pro M2

Nya versionerna av MacBook Air och MacBook Pro på 13 tum får det snabbare M2-chipet som ersätter tidigare Apple Silicon M1.

Apple har nu släppt uppdaterade versioner av sin lättviktare MacBook Air M1, nu med den senaste processortekniken M2, som vi även hittar i nya MacBook Pro 13 tum.

Tidigare MacBook Air M1 visade sig snabbt ha prestanda gott nog för fotografer och kreatörer, något som nu alltså förbättras på ytterligare med vad Apple bekriver som en förbättring på 40 procent gällande transkodning och uppskalning av ProRes-video, eller upp till 15 gånger snabbare för detsamma jämfört med en äldre MacBook Air med Dual Intel Core i5.

I den enklare versionen kommer MacBook Air M2 med 8-kärnig processor och 8-kärnig grafikprocessor, något som ökar till 10 kärnor i den bättre versionen. RAM-minnet är i utförandet 8 GB.

Skärmen är tunnare och har mindre ram, en flärp för webbkameran och 500 nits i ljusstyrka, färgomfång motsvrande P3 och true tone-teknik. Även MagSafe är tillbaka, och webbkameran har uppdaterats till full-HD.

MacBook Pro 13 M2 har även den blivit upp till 40 procent snababre än tidigre M1-modeller, och upp till sex gånger snabbare jämfört med en MacBook Pro 13 tum med Intel Quadcore i7.

Pro-modellen har en bättre värmehantering vilket gör att den kan behålla prestanda i beräkningstunga operationer. Versionen på 13 tum har vare sig MagSafe, HDMI-uttag eller minneskortsläsare.

MagSafe.

MacBook Pro M2 kommer med 8-kärnig processor och 10-kärnig grafikprocessor samt RAM-minne på 8 GB i originalutförande.

MacBook Air M2 kostar 16 495 kronor inklusive moms, MacBook Pro 13" M2 kostar 17 495 kronor inklusive moms.

På Apples utvecklarkonferens WWDC fick vi även höra mer om nya versioner av IOS 16, Ipad OS 16 och Watch OS 9, något du kan läsa mer om på mobil.se.