Prylnyhet

Arsenal hjälper dig ta bättre bilder med AI

En fotointresserad ingenjör har skapat en liten pryl som kallas för Arsenal som ska hjälpa dig sköta tekniken när du fotograferar och låta dig fokusera på kompositionen.

Arsenal är ännu ett kickstarterpojekt, men det är gott och väl finansierat sett till vad grundaren ville få in för att kunna producera Arsenal. Vad är då det här?

Jo, Arsenal är en liten pryl som du fäster i kamerans blixtsko och sedan kopplar ihop med din kamera med en sladd och sedan via wifi med telefonen. Arsenal läser sedan av kamerans alla mätningar och tittar igenom sitt eget bildarkiv för att hitta en liknande bild där den vet exponeringen för att sedan använda den informationen och ställa in "rätt" inställningar. Den förstår om du fotar handhållet eller med stativ och flera andra saker som den sedan kan fatta beslut angående exponeringen om. Arsenal ska enligt grundaren, Ryan Stout, även kunna ta bilder som kan utgöra grunden till en HDR-bild, den ska även kunna ta serier för fokusstacking och flera andra avancerade funktioner.

Själva poängen är att du som fotograf inte ska behöva tänka på exponering utan enbart på komposition. Arsenal har också så kallad maskininlärning vilket gör att ju fler bilder du tar ju bättre blir Arsenal på att hitta rätt inställningar för din bild.

Det låter lite som att den tar bort en av de lite roliga utmaningarna med att fotografera, men uppenbarligen är den populär för projektet har hittills samlat in över 16 miljoner kronor.

Vill du kolla in kickstarterkampanjen kan du göra det här.