https://www.kamerabild.se/nyheter/atomos-shogun-shogun-ultra-tva-nya-monitorer-for-video
549914
Prylar
falskt
Prylnyhet

Atomos Shogun & Shogun Ultra – två nya monitorer för video

Totalbetyg

Spela in i upp till 8K/30p i ProRes RAW med Shogun Ultra – och arbeta online med AtomosOS 11.

Atomos släpper två modeller av videomonitorer för den som spelar in video med sin kamera – Shogun och Shogun Ultra. Båda modellerna har en skärm på 7 tum, med stöd för HDR och en ljusstyrka på upp till 2000 nits.

 

Precis som Ninja och Ninja Ultra som Kamera & Bilds rapporterade om för en månad sedan så har båda enheterna AtomosOS 11, som ger tillgång till EL Zone-exponering med referens till färgad bild, ARRI False Color samt nya verktyg för schemalagd uppspelning och inspelning.

Enheterna har Wifi 6E för snabb trådlös uppkoppling mot internet och 4K H.265-inspelning i 4K direkt mot molnet – samt stöd för 6K/30p ProRes RAW, ProRes, DNxHD och remote view. Båda enheterna stödjer lagring upp till 4 YB SSD, med upp till 550 MB/s.

 

 

 

Shogun Ultra har även stöd mot SDI Cine, premiumval för NDI 4K TX och möjlighet till dubbel inspelning genom Dual 4Kp60 ProRes RAW och Proxy recording för molnet – samt stöd för upp till 8K/30p ProRes RAW.

 

Rekommenderat pris för Shogun 14 790 kronor inklusice moms – för Shogun Ultra 17 790 kronor inklusive moms. Båda enheterna finns tillgängliga i början av oktober 2023.