Prylnyhet

Atomos Shogun & Shogun Ultra – två nya monitorer för video

Spela in i upp till 8K/30p i ProRes RAW med Shogun Ultra – och arbeta online med AtomosOS 11.

Atomos släpper två modeller av videomonitorer för den som spelar in video med sin kamera – Shogun och Shogun Ultra. Båda modellerna har en skärm på 7 tum, med stöd för HDR och en ljusstyrka på upp till 2000 nits.

Precis som Ninja och Ninja Ultra som Kamera Bilds rapporterade om för en månad sedan så har båda enheterna AtomosOS 11,som ger tillgång till EL Zone-exponering med referens till färgad bild, ARRI False Color samt nya verktyg för schemalagd uppspelning och inspelning.

Enheterna har Wifi 6E för snabb trådlös uppkoppling mot internet och 4K H.265-inspelning i 4K direkt mot molnet – samt stöd för6K/30p ProRes RAW, ProRes, DNxHD och remote view. Båda enheterna stödjer lagring upp till 4 YB SSD, med upp till 550 MB/s.

Shogun Ultra har även stöd mot SDI Cine, premiumval förNDI 4K TX och möjlighet till dubbel inspelning genomDual 4Kp60 ProRes RAW och Proxy recording för molnet– samt stöd för upp till 8K/30p ProRes RAW.

Rekommenderat pris för Shogun 14 790 kronor inklusice moms – för Shogun Ultra 17 790 kronor inklusive moms. Båda enheterna finns tillgängliga i början av oktober 2023.