programvara

Aurora HDR 2019 får hjälp av artificiell intelligens

Mjukvaruföretaget Skylum har tagit fram en AI-motor för att analysera bilder och ge ännu bättre resultat med sin nya mjukvara Aurora HDR 2019.

Skylum har haft HDR-programmet Aurora HDR i sitt utbud sedan tidigare, men den senaste uppdateringen innebär en rad förbättringar. Bland annat har de implementerat en AI-motor, Quantum HDR enginge, för att analysera bilderna och ta fram det bästa resultatet. AI-motorn är resultatet av arbetet i deras Skylum Aritificial intelligence lab.

Oavsett om du arbetar med en enda bild eller har gjort en stegvis exponering med flera bilder för att skapa en HDR-bild kommer AI-motorn att analysera materialet och sätta ihop det på bästa möjliga sätt. Under utvecklingen av motorn har den testats på tusentals bilder för att garantera att den "förstod" hur ett naturligt resultat skulle se ut.

Aurora HDR 2019 har även fått en funktion som ska kunna lyfta fram detaljer i bilderna utan att skapa artefakter i bilderna. Man har även bytt ut det som tidigare kallades Presetsmot något som nu kallas HDR Looks, men funktionen varkar vara den samma. Skylum har även låtit proffesionella fotografer skapa egna Lookssom användaren kan ta del av.

Enligt Skylum ska den nya mjukvaran vara optimerad för de som jobbar med arkitektur och interiörfotografering. Men fungerar så klart för alla typer av HDR-bilder.

En uppdatering från tidigare version kostar 49 dollar, medan ett köp av den nya mjukvaran kostar 89 dollar om man förbeställer. Köper man när mjukvaran kommer ut den fjärde oktober får man betala tio dollar extra för uppgradering respektive nyköp.