programvara

Avalanche 1.3 gör det enklare att byta redigeringsprogram

För användare av bildredigeringsprogram som skapar egna katalogstrukturer kan det ta emot att prova ny mjukvara för bildredigering. Men det ska Cymes nya program Avalanche 1.3 råda bot på.

Ett hinder för att byta redigeringsprogram, om man så önskar, kan vara att en del program skapar specifika kataloger som gör det svårt, eller omöjligt, att föra över sitt arkiv till ett nytt program. Nu har mjukvaruföretaget Cyme lanserat en ny version av sitt program Avalanche som kan hjälp till med just det.

Avalanche kan konvertera kataloger från Lightroom 7, Aperature 3.6 och Luminar 4.2 och göra det möjligt att flytta över katalogerna till Luminar AI (i den ena versionen av mjukvaran, det finns även en version där katalogerna kan föras över mellan de olika programmen).

Det här gör att du får med dig alla versioner av bilderna, inte bara originalen, utan även de redigerade bilderna, alla album och organisatoriska taggar som bilderna är behäftade med. Något som gör en sån här flytt mycket enklare.

Programmet fungerar bara på mac och kräver minst OS 10.14. Vill man ha Luminarversionen så kostar det 59 dollar och om du vill ha en universell version där du kan konvertera mellan de nämnda programmen lite hur som så kostar det 119 dollar.