Prylnyhet

Bär med höfterna med nya Cinema backpack

Ett samarbete mellan filmaren Rory Kramer och tillverkaren Hex har resulterat i kameraväskan Cinema backpack som ska rymma en stor utrustning och samtidigt vara smidig och ge hög komfort vid användande.

Mode- och accessoartillverkaren Hex har tillsammans med filmaren Rory Kramer tagit fram en kameraväska som ska passa hans behov, och förhoppningsvis behoven från en mängd av deras kunder.

Väskan är djup nog att rymma en stor systemkamera med batterigrepp samt ett gäng objektiv. Väskan har även ett fack för bärbar dator upp till 17". Det finns en öppen ficka på ena sidan och en större ficka på ryggen för att organisera annan utrustning. På botten av ryggsäcken finns fästen för stativ.

Enligt Hex har samarbetet med Rory Kramer inneburit att väskan ska vara uppbyggd för att lägga större delen av vikten på höfterna och benen då Kramer lider av sjukdomen skolios och inte kan belasta axlarna så mycket. Det låter således som en ryggsäck som kan hantera tung packning utan att det blir allt för jobbigt att bära.

Totalvolymen på ryggsäcken är runt 27,5 liter och priset hamnar på 240 dollar, vilket motsvarar ungefär 2250 kronor.