Prylnyhet

Bättre autofokus till Fujifilm X-T30

Fujifilm uppdaterar tre av sina produkter, två kameror och ett objektiv, med ny mjukvara. Två av uppdateringarna är mindre men den tredje har lite mer innehåll.

De nya uppdateringarna till Fujifilms X-system riktar den här gången in sig på X-T3 (v. 3.21 ladda ner här), X-T30 och objektivet XF 16–80mm F4 (v 1.03. ladda ner här). Uppdateringen till X-T3 och objektivet tar han om mindre buggar, men specificeras inte mer än så. Däremot finns det mer att hämta i uppdateringen till X-T30.

Den något enklare X-T30 (version 1.2, ladda ner här) får en bättre autofokus, enligt Fujifilm ska ögonigenkänningen ha blivit bättre på att följa och ansiktsigenkänningen ska även den ha blivit bättre. Framför allt har den blivit bättre på att identifiera ansikten när det är flera sådana i bilden och de har olika storlekar. Fujifilm säger också att fokuseringen på föremål i förgrunden har blivit bättre när bilden innehåller motiv både i förgrunden och bakgrunden.

Om du filmar med X-T30 har även stödet för gimbal och drönare blivit bättre via USB. Den nya uppdateringen gör det möjligt att starta och stoppa video, justera exponering och manuell fokus för video.