Foto

Blogg: Ett första intryck av Canon EOS 1100D

Canon 1100D är instegsmodellen som är tänkt att passa till amatörerna. Avancerade funktioner är bortskalade och förenklade. Första intrycket av kameran är positivt, även om den skulle kunna vara bättre på många saker.

Det första som slår mig är designen. Canon EOS1100D ser ordentligt plastig ut, vilket ändå är helt i linje med vad man kan räkna med för en kamera i denna klass. Det som däremot överraskar är att den känns riktigt skön att hålla i trots att den saknar gummi vid greppet och är både kantig och hård.

Skärmen är ingen höjdare. Bildernas kvalitet ser olika ut vid olika zoomlägen och knapparna för att justera just in- och utzoomning känns svårarbetade.Kameran reagerar inte så snabbt på trycken som man skulle vilja, utan sackar efter en aning.

Knapparna i övrigt känns riktigt bra, och dess placering fungerar utmärkt för att kunna nås av tummen när man håller i kameran. Det är också lätt att förstå de olika funktionerna, vilket underlättar för den ovane fotografen. Kamerans lätthet gör att man utan problem kan hålla i kameran med en hand.

Kameran har möjlighet att filma i 720p i 25 eller 30 bilder på sekund. För filmning finns också tre lägen för autofokus och det ska bli intressant att se hur den presterar utomhus.