https://www.kamerabild.se/nyheter/bransch/sonys-oro-coronaviruset-kan-paverka-sensorproduktionen
547068
Bransch
Branschnyhet

Sonys oro: Coronaviruset kan påverka sensorproduktionen

Totalbetyg

I ett uttalande från Sonys ekonomichef oroar de sig för att coronaviruset kommer att kunna påverka deras sensorproduktion.

För några dagar sedan kunde vi rapportera om att Sony höjde sin förväntade vinst för året på grund av den kraftiga efterfrågan på mobilsensorer. I ett nytt uttalande från Sonys ekonomichef meddelar han att den reviderade budgeten kan komma att påverkas på grund av coronavirusets utbrott. 

Än så länge har man inte riktigt klart för sig hur smittsamt viruset är och kan därför inte riktigt beräkna hur stor spridning det kommer att få. Därför vet man inte heller hur stor påverkan det kan ha på de fyra fabriker Sony har i Kina. 

Förutom påverkan i de faktiskta fabrikerna är risken stor att det på något vis påverkar kedjan av underleverantörer och på så sätt skapar avbrott i tillverkningen eller minskad produktionstakt. 

Det finns en risk att vi kan se en liknande påverkan som den stora jordbävningen hade 2016 då ett flertal kameratillverkare drabbades av förseningar och produktionsproblem då Sony inte kunde leverera sensorer i den takt som krävdes. För tillfället är det nog inte bara Sony som är nervösa utan även de som förlitar sig på deras sensorer. Vilket idag är ganska många 

167315513313063_2989733494404570